Patològic o maniàtic

Realment no sabria dir si és patològic o maniàtic el fet que hi hagi gent que li agradi per damunt de tot fer una cosa i no poder parar de fer-la, sense fer altres coses com surtir, descansar o simplement viure i veure les coses amb uns altres ulls.
Ser un maniàtic no té solució, com ja deia el meu avi: "les manies no les curen els metges".
Podriem dir que hi ha molts tipus de maniàtics però el cas concret del que parlarem és un cas de maniàtic per la neteja, i gràcies a aquesta persona les coses potser no les veig amb els mateixos ulls que una altra persona.


by Douglas Wright

Bé vaig a començar.
Neteja diaria.
(migdia i nit)
- parar i desparar taula i deixar-la neta com una patena
- escombrar cuina (entenem per cuina, totes les habitacions com el rebost, la galeria i habitació de la rentadora i la roba bruta)
- fregar cuina
- ficar tot al rentaplats menys les coses d'acer (tipus paelles o olla pressió)
- treure tot el que hi havia al rentaplats (ja que com es fica diariament, doncs també hi ha que treure les coses diariament)
nota: quan aissuguem les coses que han surtit mullades del rentaplats ho tenim que fer amb un drap net ja que amb el drap que hi ha a la cuina per aissugar-se les mans o per netejar el pedrís no és correcte.
- escurar a mà, el que no cap al rentaplats
- netejar el pedrís (el màrmol o succedani que hi ha a les cuines), els focs
- ah i se m'oblidava escombrar els banys per si ha caigut algún cabell
- ...
(un cop al dia)
- airejar habitació +/- 15 minuts
- fer llit
- treure's les sabates d'anar pel carrer, desar-les al seu armariet corresponent, ficar-se les espardenyes d'anar per casa i canviar-se de roba, per no embrutar la roba del carrer i per no gastar-la
- ...
(tres dies a la setmana o quatre si pot ser)
- passar l'aspirador per tota la casa
- netejar a fons els banys (en aquest cas els dos), amb vim, banyera, videt, tassa del water i pica on ens rentem les mans amb un producte i després amb un drap traiem la pols de tot el que hi ha pel bany, incluïm les portes pels dos costats.
- treure la pols de tota la casa, amb la vaporetta, per totes les prestatgeries, de cada habitació, les portes de tots els armaris, tot el que es visible a l'ull humà
- netejar els vidres de tota la casa
- netejar la cuina a fons, amb amoniac i amb productes de neteja tots els estants i el terra concluïm fregant la cuina
- ...
(cada setmana)
- canviem els llençols del llit i en posem uns nets, cadasqu es canvia els seus i hi ha que tenir en compte que tenim que sumar coses depenent si estem parlant diariament, cada 3 dies a la setmana, setmanalment, etc.
- canviar les toballoles de cadasqu dels que som a casa
Tot això és com una simple rutina.
Crec que el més dur és fer neteja general, perqué per molt que no sigue cada setmana també es fa pesada i a vegades agobiant.
- ...
(quan s'acaba un trimestre)
- despenjar les cortines, rentar-les i tornar-les a penjar
- netejar a fons tota la casa, si ja no ho feiem prou quan tocava, netejar a fons vol dir, que per exemple si estem a una habitació on hi han llibres, treure'n un a un i netejar-lo, o si hi han cd's doncs el mateix, o si hi han gots, plats o cuberts, doncs el mateix.
- netejar fulla a fulla totes les plantes que hi han a la casa, amb un drap humit per a que s'en vagi la pols
- netejar la paret, embolicant amb un drap una escombra i anar treient tota la pols de dalt a baix, previament tindrem que treure tots els quadres, posters o cartells que hi hagin per les habitacions i després com no hi ha que tornar a ficar totes les coses que hi havien a la paret per dixar-la com estava
- netejar el sòcol (zócalo), curiosament això també s'omple de pols encara que no ho sapigueu; s'agafa un pincell completament sec i es va treient la pols
- ...



He posat tres puntets perquè hi ha moltes altres coses que crec que no val la pena citar aquí, cadasqú a casa sap que ha de fer, només he posat un petit exemple.

Los hombres intentan purificarse manchándose de sangre. Es como si, después de haberse manchado con barro, quisieran limpiarse con barro.
Heráclito de Efeso

8 comentarios :

  1. Collons, quin agobio :-(
    Amb el 50% ja n'hi ha prou, no?

    ResponderEliminar
  2. Feliz año Nuevo!!!!
    Un bikiño ;)

    ResponderEliminar
  3. Penso el mateix stephen, però com jo no sóc qui mana ...

    Feliz Año Nuevo azul.

    ResponderEliminar
  4. Feliz año nuevo y que te traigan muchos regalinos los Reyes Magos.
    Un besín

    ResponderEliminar
  5. Feliz Año Nuevo a ti también leo.
    Saluditos

    ResponderEliminar
  6. buff eso es casi vivir para limpiar :O creo que tanta limpieza es hasta malo, hace tiempo vi un reportaje que explicaba que hay niños que son alergicos por que de muy pequeños cuando el sistema inmunitario se esta desarrollando han vivido en un entorno demasiado limpio, sin apenas germenes. buscare a ver si encuentro un articulo donde lo explique mejor :P un besote :)

    ResponderEliminar
  7. Ja tens raó eritzon, però bé ja li havia dit a stephen, jo no sóc qui mana ...

    ResponderEliminar