Noche de San Juan 2005

En primer lloc voldria felicitar a tots els Joans que conec encara que potser no ho puguin llegir, però estiguin on estiguin Moltes Felicitats!
La nit del 23 de juny es celebra a molts de llocs i contornades l'anomenada Revetlla de Sant Joan. Es menja coca de Sant Joan, es fan fogueres i en definitiva celebrem que comença una nova estació, l'estiu, per a molts una de les millors estacions de l'any, com per exemple per a mí :) Fa caloreta, anem a la platja, ens banyem, gaudim de les vacances (qui en tingui), es fa més tard de nit, el dia s'allarga més, i com diuen per aquí "A l'estiu tot lo món viu" o com també he sentit alguna vegada "a l'estiu tota cuca viu".

Nosaltres, el dijous dia 23 de juny vam agafar soparet de casa, per no fer massa gasto i vam anar al Grao de Castelló. Portàvem troncs de taronger q haviem agafat de l'hort d'una de les amigues i moltes ganes de fer festuqui. Un cop vam ser a la platja, a pesar del mal temps, ja que plovia una mica i feia vent, vam aconsseguir fer una foguera i encendre-la. Després de patir una miqueta, li fariem llàstima a Sant Joan, va deixar de ploure i de fer vent i s'estava d'allò més bé. Llavors vam treure la coca de Sant Joan i vam brindar amb xampany. Ah! ho oblidava, vam agafar tres paperets i vam escriure tres desitjos i a la part de darrere tres anti-desitjos i a les 12, quan era just el dia 24, vam anar cap a la voreta de la platja a saltar les 7 primeres onades del primer dia d'estiu. A continuació i com és tradició vaig entrar dins l'aigua a fer la meva primera remullada de l'any, que diuen serveix per purificar-se jo tota soleta, ja que com és tradició cap dels meus amics ni amigues va voler banyar-se per fred. Ah! la tradició diu que el bany a ser nu, però jo ho vaig fer amb un biquini.
Tot seguit tots corrents, vam tornar a la foguera. Vam agafar els paperets i els vam cremar a la foguera, tots a una, com fuenteovejuna. Després en direcció contraria a les agulles del rellotge donem 7 voltes a la foguera i ja per a finalitzar saltem 3 vegades la foguera per a cremar els esperits dolents.
Un cop hem acabat els màgics rituals seiem al costadet de la foguera a contar històries de por fins altes hores de la matinada. L'únic problemeta és que com tots treballem al dia següent estem fets pols, però no totes les nits són tan màgiques com la de Sant Joan.

PICT0005

4 comentarios :

  1. ou quin ritme te la cuca :P cuants rituals que feu la nit de sant joan :O no se com vos dona temps perque es la nit mes curteta del any y feu un munt de coses :P estava fresqueta l'aigua?
    P.D: El petard se t'esta chamuscant una miqueta :P

    ResponderEliminar
  2. El pétarf està tot cremadiqui pq va anar tb a les fogueres i al saltar la foguera es va "chamuscar" una miqueta :P

    ResponderEliminar
  3. És una nit màgica encara q jo no l´he celebrat mai, m´han dit que es una tradició milenaria.

    ResponderEliminar
  4. Bueno com diu el refrany "nunca es tarde si la dicha es buena" :)
    Suposo q jo com vinc de Reus i allà hi havia molta tradició des que sóc petita que he celebrat la nit de Sant Joan, és divertit.
    Saludets,

    ResponderEliminar